קרקר עשוי כולו מקמח כוסמין מלא. קרקר מתוק עם רמיזה מלוחה. עוגייה פריכה במיוחד, המתאימה כבסיס לעוגות גבינה או לקראמבל. אם אתם בעניין של מלוח, ניתן להוסיף טיפה מלח.
חומרים:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/4 כוס סוכר קנים
- 1/4 כוס סילאן
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון.
- מוודאים ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי (בקיץ זה קורה מעצמו. בחורף או בחדר ממוזג מחממים אותו קצרות במיקרוגל) ומוזגים לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- מוסיפים שמן זית, סוכר וסילאן ומערבלים כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת תופחת מעט.
- מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים ערבוב קצר עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות (או למקפיא ל-10 דקות).
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח נקי ומקומח קלות למלבן בעובי כ-1/2 ס”מ ומעבירים לתבנית.
- אופים כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומסמנים עם סכין מלבנים בגודל הרצוי. במרכז כל מלבן מחוררים עם מזלג שני פסים. מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות רק עד שהעוגיות משחימות מעט. הן יתקשו סופית מחוץ לתנור.
- מוציאים מהתנור, מצננים קלות ומפרידים בין הקרקרים כשהם עדיין חמימים. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה כשבוע מחוץ למקרר.