חטיף פצפוצי אורז, קראנצ’י ונטול גלוטן. חפשו את חמאת הבוטנים שעשויה אך ורק מבוטנים, ללא תוספת סוכר, חומצות, חומרים משמרים וקדימה לעבודה.
לבצק הרבוך:
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/2 כוס סילאן טבעי
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ’יפס
- 4 כפות ריבת תות (אפשר גם מעדן פרי — ריבה ללא תוספת סוכר)
- 1/4 כוס שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים חמאת בוטנים, סילאן, תמצית וניל, קקאו ומלח בסיר קטן על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים שוקולד צ’יפס, ריבה, פצפוצי אורז ושקדים ומערבבים היטב.
- יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות (מרטיבים את הידיים אחרי כל 3-2 כדורים כדי שהתערובת לא תידבק אליהן), מסדרים בשכבה אחת בתבנית או בקופסת פלסטיק גדולה עם מכסה תואם ומקפיאים. אוכלים ישירות מהמקפיא.
גיוון: במקום חמאת בוטנים משתמשים בחמאת שקדים.