מתכון

LET'S COOK

חטיף פצפוצי אורז

חטיף פצפוצי אורז, קראנצ’י ונטול גלוטן. חפשו את חמאת הבוטנים שעשויה אך ורק מבוטנים, ללא תוספת סוכר, חומצות, חומרים משמרים וקדימה לעבודה.

לבצק הרבוך:

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • ‏1/2 כוס סילאן טבעי
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כפית ‬מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ’יפס
  • 4 כפות ריבת תות (אפשר גם מעדן פרי — ריבה ללא תוספת סוכר)
  • ‏1/4 כוס שקדים קצוצים


אופן ההכנה:

  1. מחממים חמאת בוטנים, סילאן, תמצית וניל, קקאו ומלח בסיר קטן על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומערבבים היטב.
  2. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים שוקולד צ’יפס, ריבה, פצפוצי אורז ושקדים ומערבבים היטב.
  3. יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות (מרטיבים את הידיים אחרי כל 3-2 כדורים כדי שהתערובת לא תידבק אליהן), מסדרים בשכבה אחת בתבנית או בקופסת פלסטיק גדולה עם מכסה תואם ומקפיאים. אוכלים ישירות מהמקפיא.

גיוון: במקום חמאת בוטנים משתמשים בחמאת שקדים.

דילוג לתוכן