מתכון

LET'S COOK

עוגיות לימון מושלגות

עוגיות לימון המוכרות לכולנו כעוגיות שוקולד. נצלנו הזדמנות להפתיע ולהגיש לכם מתכון לגרסה הלימונית, הלא פחות טעימה. הכינו את השרירים לסחוט לימונים עבור הבלילה.

חומרים:

  • 200 גרם (½1 כוסות פחות כף)
  • 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גרם (1/2 שקית) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 ביצים
  • 50 מ”ל (1/4 כוס פחות כף) שמן
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף מיץ יוזו (לא חובה)
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ לקוביות


לציפוי:

2 כוסות אבקת סוכר


אופן ההכנה:

  1.  שמים את כל החומרים למעט שוקולד לבן בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים עד שהוא נטמע. מעבירים למקרר לשעה לפחות ועד יממה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס”מ בעזרת כף ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. שמים אבקת סוכר בצלחת עמוקה ומגלגלים בה את הכדורים פעמיים. מניחים בתבנית במרווחים של 2 ס”מ.
  5. אופים 9 דקות רק עד שהעוגיות נסדקות והן עדיין רכות. מצננים (במהלך הצינון העוגיות מתייצבות).
  6. שומרים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
דילוג לתוכן