עוגיות לימון המוכרות לכולנו כעוגיות שוקולד. נצלנו הזדמנות להפתיע ולהגיש לכם מתכון לגרסה הלימונית, הלא פחות טעימה. הכינו את השרירים לסחוט לימונים עבור הבלילה.
חומרים:
- 200 גרם (½1 כוסות פחות כף)
- 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
- קורט מלח
- 40 גרם (1/2 שקית) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 2 ביצים
- 50 מ”ל (1/4 כוס פחות כף) שמן
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף מיץ יוזו (לא חובה)
- 50 גרם שוקולד לבן קצוץ לקוביות
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- שמים את כל החומרים למעט שוקולד לבן בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים עד שהוא נטמע. מעבירים למקרר לשעה לפחות ועד יממה.
- יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס”מ בעזרת כף ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים אבקת סוכר בצלחת עמוקה ומגלגלים בה את הכדורים פעמיים. מניחים בתבנית במרווחים של 2 ס”מ.
- אופים 9 דקות רק עד שהעוגיות נסדקות והן עדיין רכות. מצננים (במהלך הצינון העוגיות מתייצבות).
- שומרים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ’ החדר.