בטריפוליטאית קוראים להם דוואלה חבלה (רפואה להיריון) והן נחשבות כמאכל בריאות לנשים הרות וסגולה לבן זכר. עוגיות פיצוחים קלות להכנה, המשאירות טעם שלא בפה שלא נגמר.
חומרים:
- 100 גרם פיסטוקים קלופים וקלויים
- 100 גרם שקדים קלויים ושבורים גס
- 100 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים גס
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים ושבורים גס
- 1/2 ק”ג שומשום קלוי
- 85 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
- 300 גרם (1 כוס פחות 3 כפות) דבש
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- ½1 כוסות קורנפלקס לא ממותקים
אופן ההכנה:
- משמנים תבנית בגודל 30×20 ס”מ ומערבבים בקערה את כל סוגי האגוזים ושומשום.
- מחממים סיר בעל תחתית עבה ומפזרים בו סוכר בשכבה אחידה. כשהסוכר מקבל גוון מייפל בהיר מערבבים בזהירות בכף עץ. כשהקרמל הופך ענברי מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים. מוסיפים את תערובת האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בקרמל. מסירים מהכיריים.
- מוסיפים קורנפלקס, מערבבים ויוצקים בזהירות לתבנית. משטחים את פני משטח האגוזים המקורמלים שבתבנית בעזרת לקקן. מצננים חצי שעה וחותכים את משטח העוגה לריבועים בגודל 3 ס”מ בעזרת סכין משוננת.
- העוגיות נשמרות עד חודש במקפיא ועד שבוע במקרר בקופסה אטומה, כשיריעת ניילון מפרידה בין שכבה לשכבה.