מתכון

LET'S COOK

עוגיות פרג ולימון

עוגיות פרג ולימון, הן עוגיות מפתיעות, פריכות ומעולות. שילוב פרג ולימון יוצר טעם חדש ומפתיע. גרסה ביתית ונטולת חומרים משמרים ויחד עם זאת לא נופלת מהמקור. נסו בעצמכם!

חומרים:

  • 60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ לימון
  • 240 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 2 גרם (1/2 כפית) מלח
  • 1 כף זרעי פרג שלמים


לציפוי:

  • 1 כף זרעי פרג שלמים


אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה מיץ לימון בסיר קטן על להבה נמוכה. מבשלים 3 דקות עד שהוא מתאדה מעט.
  2. מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
  3. מערבלים את יתרת החמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון, ביצה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבלים עד להטמעת החומרים.
  4. מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ופרג בקערה נפרדת. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מסדרים את העיגולים בתבנית במרווחים של 2 ס”מ. מפזרים סוכר מעל.
  7. אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין נותרות בהירות במרכזן.
  8. מצננים ושומרים עד 5 ימים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
דילוג לתוכן