עוגיות פרג ולימון, הן עוגיות מפתיעות, פריכות ומעולות. שילוב פרג ולימון יוצר טעם חדש ומפתיע. גרסה ביתית ונטולת חומרים משמרים ויחד עם זאת לא נופלת מהמקור. נסו בעצמכם!
חומרים:
- 60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ לימון
- 240 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 ביצה גדולה
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 2 גרם (1/2 כפית) מלח
- 1 כף זרעי פרג שלמים
לציפוי:
- 1 כף זרעי פרג שלמים
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה מיץ לימון בסיר קטן על להבה נמוכה. מבשלים 3 דקות עד שהוא מתאדה מעט.
- מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
- מערבלים את יתרת החמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון, ביצה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבלים עד להטמעת החומרים.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ופרג בקערה נפרדת. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מסדרים את העיגולים בתבנית במרווחים של 2 ס”מ. מפזרים סוכר מעל.
- אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין נותרות בהירות במרכזן.
- מצננים ושומרים עד 5 ימים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.