מתכון

LET'S COOK

פחזנית אקלר

פחזנית עדינה וניטרלית בטעמה, עשויה מבצק רך. אקלר קלאסי נוצר בזילוף – באמצעות שקית זילוף עם פיה שפיצית יוצרים רצועות של עד 10 ס״מ כל אחת ומקבלים את האקלאר הקלאסי המושלם.

לבצק הרבוך:

  • 125 מ”ל (1/2 כוס + כפית) חלב
  • 125 מ”ל (1/2 כוס + כפית) מים
  • 100 גרם חמאה
  • 15 גרם (1 כף גדושה) סוכר
  • 5 גרם (1 כפית) ‬מלח
  • 150 גרם (1 כוס + כף) קמח
  • 2 ביצים בינוניות (200 גרם)


לקראמבל:

  • 90 גרם (2/3 כוס) קמח
  • 90 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק רבוך: מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר ומבשלים עד שהסוכר והחמאה נמסים.
  2. מסירים מהכיריים ומוסיפים קמח בבת אחת. מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתגבש בצק. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים חצי דקה-דקה תוך כדי בחישה מתמדת עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.
  3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר מעט ונעים למגע. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. בסוף התהליך יוצרים שביל עמוק בתוך הבצק — אם השביל נסגר בתוך שנייה-שתיים, סימן שיש מספיק ביצים. אם לא, מוסיפים עוד רבע ביצה טרופה וממשיכים לערבל.
  4. מזלפים: מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה (או מניחים עליהן משטחי סיליקון).
  5. לאקלר קלאסי: מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן צפוף בקוטר 15 מ”מ ומזלפים אקלרים באורך 11 ס”מ.
  6. לפחזניות סנט הונורה: מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10-8 מ”מ ומזלפים 4 עיגולים צמודים זה לזה (בקוטר 3 ס”מ כל אחד). באפייה העיגולים יתחברו לאקלר אחד.
  7. מכינים קראמבל (לא חובה): מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד להתגבשות בצק.
  8. מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי 2-1 מ”מ. מניחים את העלה על קרש חיתוך (או בתבנית) ומעבירים למקפיא למשך 10 דקות עד שהעלה מתקשה.
  9. מוציאים את הקראמבל מהמקפיא ומסירים את נייר האפייה העליון.
  10. חותכים את העלה בסכין חדה למלבנים ברוחב 2 ס”מ ואורך 11 ס”מ ומניחים על האקלר. אם מדובר בפחזנית סנט הונורה, קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 3 ס”מ ומניחים על העיגולים המזולפים.
  11. אופים:  מעבירים את התבניות לתנור ומכבים אותו מייד. אחרי 15 דקות מפעילים אותו על 170 מעלות במצב טורבו ואופים 15-10 דקות עד לקבלת אקלרים קלים וזהובים גם בחלק התחתון. במהלך האפייה פותחים את התנור פעמיים, בכל פעם לכמה שניות, כדי לאפשר לאדים לצאת. מצננים.
דילוג לתוכן