מתכון

LET'S COOK

עוגיות אוראו

עוגיות אוראו ביתיות, שוקולדיות כהות, מלאות מלית קרמית משובחת. גרסה ביתית ונטולת חומרים משמרים ויחד עם זאת לא נופלת מהמקור. הצלחה אדירה וטעימה לאירוח או סתם לנשנוש בבית.

חומרים:

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 175 גרם (¼1 כוסות) קמח
  • 70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
  • 2 גרם (2/3 כפית) סודה לשתייה
  • קורט מלח


למלית:

  • 120 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
  • 180 גרם (½1 כוסות) אבקת סוכר מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגיות: שמים סוכר וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.
  3. מנפים לקערה נפרדת קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו לקערת המיקסר ומערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד.
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-½2 ס”מ, מניחים במרווחים בתבנית ומשטחים לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  5. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים היטב.
  6. מכינים את המלית: מניחים חמאה רכה בקערה רחבה ומנפים אבקת סוכר מעל. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת משחתית סמיכה.
  7. מרכיבים את העוגיות: מעבירים את המלית לשקית זילוף קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה ומזלפים במרכזן כמות של חצי כפית מלית. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות, כך שהמלית תבצבץ מצידי העוגיות.
  8. ללא המלית אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפ’ החדר כ-5 ימים. עם המלית מומלץ לשמור בקירור יום-יומיים.
דילוג לתוכן