מתכון

LET'S COOK

פיננסייר הדרים ומנגו

פיננסייר, כתמתם ומרען לפטיפור הצרפתי הקלאסי. חיי המדף הם קצרים (עד יומיים), אך ניתן לשמור את הבלילה בקופסה אטומה במקרר עד שבוע ולאפות כל פעם קצת.

חומרים:

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
  • 75 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) שקדים טחונים
  • 150 גרם חלבונים (מ-5 ביצים)
  • 60 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח
  • 20 גרם (1 כף) קונפיטורת תפוז
  • 50 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס
  • 150 גרם מנגו טרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את השקעים.
  2. ממיסים חמאה בסיר קטן 7-5 דקות על להבה בינונית עד שהיא נמסה ומקבלת גוון חום וניחוח אגוזי. מצננים לטמפ’ החדר.
  3. מערבלים את החמאה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלבונים ומערבלים עוד דקה. מוסיפים קמח, קונפיטורה וקליפות הדרים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מנגו ומערבבים. יוצקים לתבנית.
  4. אופים כ-12 דקות עד שהעוגות מתייצבות ומשתחררות בקלות מהתבנית. מצננים כליל.
  5. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד יומיים. את הבלילה אפשר לשמור במקרר עד שבוע ולאפות לפי הצורך.
דילוג לתוכן